Løgelandsvej 1 Valby
3200 Helsinge (Kort)

Organist


Peter Koch Andersson
Tordenskjoldsvej 4 3000 Helsingør
tlf: 21482327
email: p.k.a@mail.dk

Mit musikalske CV.

Lærte som 6 årig lidt klaverspil af min mormor, som var eksamineret klaverlærerinde.
Gik på Aarhus Folkemusikskole hos Jette Tikjøb som 7 årig.
Fik klaverundervisning fra mit tiende år og fire år frem hos Alice Thestrup.
Havde Jens Østergård (som senere blev kendt fra TV-konkurrencen "Kontrapunkt") i musik på Virum Statsskole og sang med i hans "forældrekor". Han kunne forklare os matematikere hvad, der er galt med den ligesvævende stemning, som alle moderne orgler og klaverer er stemt efter.
Blev under min tid på elektroingeniørstudiet ansat som kirkesanger i Frederiksholms Kirke.
Her sendte min organist Jørgen Holt Hansen mig til sangundervisning hos Johannes Wahl.
Jeg tog musiklærereksamen på KDAS i 1986. Her havde jeg orgel som hovedinstrument med Ejner Trærup Sark som lærer.
Sang i Edith Lorenzens "Kantarellekor", som jeg senere (efter at have gennemgået et punktkursus på DKDM i kordirektion med lærere som bl.a. Jørgen Berg og Michael Bojesen) overtog, og ledede i ca. to år.
Havde et kor på ti herrer på min arbejdsplads som ingeniør: Regnecentralen. Koret hed naturligvis Decimalerne.

Jeg kunne ikke glemme min orgelentusiasme, så jeg tog privatundervisning i Hillerød hos Gerda Davidsen i nogle år. Her lærte jeg f.eks. en stor del af Cesar Francks orgelkoral i a-moll.
Har senere sunget i Frederiksborg Kammerkor, Helsingør Kammerkor, Hornbækkoret samt Egebæksvangkoret.

Tog i mellemtiden (1995) PO-eksamen fra Sjællands Kirkemusikskole.
Her havde jeg Erik Poppe til orgel, Finn Ewald til korsats, Inger Kynne Frandsen til sang, Per Kynne Frandsen til orgelkundskab og mange andre lærere.
I 1997 blev jeg ansat som organist i Valby Kirke.

Sommer 2018

I Valby Kirke har jeg bortset fra at spille til alle messer og kirkelige handlinger forsøgt mig med motetkor og børnekor. Mit eget motetkor bestod af sangere fra sognet. Det optrådte med stor fornøjelse ved særlige lejligheder. Dette kor nedlagde dog sig selv, da sangere flyttede fra sognet. Senere oprettede min kone Helle et motetkor med basis i kirken. Men da dette hovedsageligt bestod af sangere fra andre kirker, kunne koret 'kun' give koncerter og ikke varetage motet-funktionen. Når lejlighed bydes inviteres gæstemusikere med til højmesse, hvor de bidrager (gratis).

Orglet tilbyder ikke mange musikalske faciliteter. Det udfylder sin rolle som salmeledsagelsesinstrument, men mangler i høj grad et andet manual med solostemmer. Dette fik mig til at forære Helle en obo. Her syv år efter er hun blevet habil på dette svære instrument og deltager i diverse amatørsymfoniorkestre men desværre alt for sjældent ved en højmesse.
Som kompensation for det lille orgel i kirken vikarierer jeg så meget, jeg kan komme til det i andre kirker i mine ferier.